Geçen haftaki sağanak yağıştan sonra bizim 2016 model Golf 1.4 TSI (araç şu an 142.000 kmde) garip bir arıza vermeye başladı. Normalde far anahtarını sürekli Auto konumunda tutarım, tünele girince ya da hava kararınca tık diye kendi yanardı. Ama iki gündür ne yaptıysam far sensörü çalışmıyor. Hava zifiri karanlık olsa bile farlar otomatik devreye girmiyor, ekranda da herhangi bir arıza lambası yakmadı. Manuel olarak konumu değiştirdiğimde farlar sorunsuz yanıyor ama otomatiğe alınca tepki sıfır.
Dün sanayide bizim elektrikçi Recai Ustaya gösterdim. Bilgisayara bağladık, sensörle iletişim kopuk gibi bir hata kodu verdi. Ön camdaki dikiz aynasının arkasında bulunan yağmur ve far sensörü soketini söktü, kabloları kontrol etti. Sokette hafif bir oksitlenme olduğunu söyledi, sprey sıkıp temizledi ama durum yine aynı. Usta, Sensörün jeli özelliğini yitirmiş olabilir ya da sigorta kutusu tarafında bir sıkıntı var, sigorta atmış olabilir dedi. Sigortalara tek tek baktık ama atan bir sigorta bulamadık.
Şimdi usta yağmur/far sensörü komple değişecek ya da BCM dediğimiz konfor beynine bakmamız lazım diyor. İnternette araştırdım ama net bir çözüm bulamadım. Aramızda daha önce bu tarz bir sorun yaşayan var mı? Sorun gerçekten beyin kaynaklı mıdır, yoksa basit bir kablo temassızlığı mıdır? Boş yere sensör ya da beyin değişimi yapıp dünyaya para ödemek istemiyorum. Başına gelen veya anlayanlar bir yol gösterirse çok sevinirim.