Beyler kafayı yemek üzereyim, 3 ay önce piyasaya göre uygun fiyata buldum diye aldığım 2015 model 145 bin kmdeki Opel Astra 1.6 CDTI aracımın dertleri bir türlü bitmiyor. Arabayı alırken pert kayıtlı (ağır hasarlı) olduğunu biliyordum, satıcı arkadaş abi sadece kaporta hasarı vardı, her şeyi orijinaliyle toplandı sıfır gibi diyerek beni ikna etti. Ancak geçen hafta yağmurlu havada giderken aniden kadrandaki tüm arıza lambaları yandı, silecekler kendi kendine çalışmaya başladı ve araba bir anda gaz yemedi. Hemen bizim sanayideki emektar elektrikçi Nuri Ustaya çektik arabayı. Usta sağ olsun her tarafını söktü ve acı gerçeği yüzüme vurdu; ön taraftan aldığı darbe yüzünden ana sigorta kutusu resmen su almış ve ciddi bir oksitlenme başlamış. Üstüne üstlük konfor beyni dedikleri parça da yan sanayiyle değişmiş ve düzgün kodlanmamış, hava akış sensörü soketi ise temassızlık yapıyor.
Ustayla buraları temizleyip geçici olarak çözdük ama benim içime bir kere kurt düştü. Yarın öbür gün daha büyük bir elektrik arızası verir ya da Allah korusun ciddi bir kazaya karışırım diye korkuyorum. Arabayı bu şekilde korumasız sürmek istemiyorum ve kafam rahat etsin diye kasko yaptırmaya karar verdim. Fakat acenteleri aradığımda herkes farklı bir şey söylüyor. Kimi şirket pert arabaya kesinlikle kasko yapmayız diyor, kimi yaparız ama hasar anında piyasa değerinin %50sini öderiz, prim de normalin iki katı olur diyor. Kafam iyice çorba oldu.
Aranızda daha önce bu süreçlerden geçen, ağır hasarlı veya pert kayıtlı arabasına sorunsuz kasko yaptırabilen var mı? Tam olarak pert kayıtlı araç kasko yapılır mı, yapılıyorsa hangi sigorta firmaları bu konuda daha esnek davranıyor ve nelere dikkat etmem gerekiyor? Sanayideki masraflar zaten belimi büktü, bir de kasko konusunda kazıklanmak istemiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan acil tavsiye bekliyorum.