2016 model Clio 4 1.5 dCi Icon paket aracım var, şu an 142.000 kmde. Arabadan genel olarak çok memnunum ama otobana çıkıp 100-110 km/s hızı geçince sol ön kapı direğinin oradan öyle bir ıslık sesi geliyor ki resmen beynimi tırmalıyor. Sanki cam hafif açık kalmış gibi rüzgar içeri doluyor, yan koltuktakiyle konuşurken sesimi duyuramaz hale geliyorum. Bu dertten muzdarip olan çok insan olduğunu bildiğim için forumda Clio 4 rüzgar sesi çözümü adına ne kadar konu varsa altını üstüne getirdim ama tam net bir çare bulamadım.
Geçen hafta bizim buradaki sanayiye götürdüm arabayı. Kaportacıya gösterdim, kapı ayarından yapar dedi. Kapıyı biraz içeri aldılar, kilit karşılıklarını falan sıktılar ama nafile. Cam krikosu ve cam motoru kısmında bir boşluk mu var diye kapı döşemesini söktürdüm. Oradaki trim klipsleri zamanla gevşemiş, onları yeniledik. Hatta sol aynanın altındaki kablo soketlerinde hafif oksitlenme vardı, elektrikçi arkadaş onu temizleyip soketleri tazeledi. Aynanın arkasındaki köpük yalıtımına kadar her şeyi elden geçirdik ama o lanet uğultu bir türlü kesilmedi. Ustaya kalsa bunların kronik sorunu bu, idare et deyip işin içinden çıkıyor.
İnternette bazı videolarda kapı fitili arasına serum hortumu çekenleri falan gördüm. Bazıları da o ayna üçgeninin arkasındaki boşluğa sünger tıkamış. Ben de fitilleri kontrol ettim, yırtık pırtık bir şey yok ama zamanla ezildiği için rüzgarı içeri alıyor gibi. Clio 4 rüzgar sesi çözümü için aranızda bu serum hortumu olayını deneyip kesin sonuç alan var mı? Ya da meguiars fitil besleyici spreyler, kapı ayarı veya doğrudan yetkili servisten sıfır fitil almak bu işi tamamen çözer mi? Gerçekten uzun yola çıkmaya korkar oldum, kulaklarım çınlıyor indikten sonra. Deneyimli arkadaşlardan acil tavsiye bekliyorum.