2011 model 185 binde Ford Focus 1.6 benzin/LPG aracım var, Atiker Gold sistem takılı. Son 2-3 haftadır sabahları ilk çalıştırmada araba resmen canımı okuyor. Motor biraz ısınıp da gaza geçiş yapacağı sırada dıt dıt diye düğmeden ses geliyor, araç sanki tek silindir çalışıyormuş gibi fena sallanıyor ve pat diye stop ediyor. Tekrar marş yaptığımda ise arkadan bariz bir şekilde çiğ gaz kokusu geliyor. Gaza geçtikten sonra da özellikle kırmızı ışıkta durduğumda devir kendi kendine 500 ile 1500 arasında dalgalanıyor, bazen de debriyaja bastığım an stop ediyor.
Geçen cumartesi bizim sanayideki LPGciye çektim arabayı. Usta bilgisayara bağladı, önce map sensörü ve LPG beyni üzerinden parametreleri kontrol etti. Acaba kablolarda falan oksitlenme mi var diye tesisata baktık ama elektrikte sorun görünmüyor. Sonra filtreyi söküp kesici valf temizliği yaptı, ısı sensörü değerlerini kontrol etti ama basınç bir türlü stabil kalmıyor. Regülatör basıncı bir anda 1.2 bardan 2.5 bara fırlıyor, sonra dibe çöküyor. Usta direkt teşhisi koydu, abi bu yaşadıkların birebir LPG regülatör arızası belirtileri, diyafram gitmiş, gazı motora kaçırıyor dedi.
İşin garibi son zamanlarda aracın motor suyunda da hafiften bir eksiltme fark ettim ve yedek su deposunun kapağını açınca resmen gaz kokusu geliyor. Usta regülatörün içindeki conta patlayınca gazın soğutma suyuna karıştığını söyledi. Aramızda daha önce bu tarz LPG regülatör arızası belirtileri yaşayıp sadece tamir takımı (diyafram değişimi) ile kurtaran var mı? Yoksa hiç macera aramayıp komple yeni bir regülatör mü alayım? Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.