Geçen haftaki yoğun yağmurlarda bizim 2016 model 1.4 TSI Golf (şu an 118.000 kmde) iyice canımı sıkmaya başladı. Ön silecekler çalışırken acayip bir gıcırtı ve atlama yapıyor, camdaki suyu tam silemediği için resmen önümü göremiyorum. İşin kötüsü, silecekler suyu düzgün süzemediği için dikiz aynasının arkasındaki yağmur sensörü de önünü göremiyor ve sapıtıyor; cam temizlenmediği için silecekleri sürekli en hızlı ayarda çalıştırıyor. Geçen gün sanayideki elektrikçi ustama gösterdim, başta acaba silecek motoru mu zorlanıyor ya da sigorta kutusu bağlantılarında bir oksitlenme mi var diye şüphelendik. Usta voltajı falan ölçtü, elektrik aksamında veya mekanizmada hiçbir sıkıntı olmadığını, sorunun tamamen silecek süpürgesinin üzerindeki kauçukların sertleşmesinden kaynaklandığını söyledi. Tabii komple silecek takımını değiştirmek için benden dünya para isteyince iş başa düştü dedim.
İnternetten sadece kaliteli yedek kauçuk şeritleri sipariş ettim, kendim hallederim diye düşündüm. Ancak bu yeni nesil muz sileceklerin uçlarındaki plastik kapakları ve tırnakları kırmadan nasıl sökeceğimi tam çözemedim. İnternette birkaç video izledim ama her silecek tipinin mekanizması farklı görünüyor. Plastik tırnakları esnetirken elimde kalmasından korkuyorum. Forumda daha önce bu işe girişen illa ki vardır; aparatları zarar vermeden sökmek ve yeni kauçuğu düzgünce kanala oturtmak için püf noktası nedir, silecek lastiği değişimi nasıl yapılır? Detaylı, adım adım anlatabilecek birileri varsa çok makbule geçer.