Beyler selam, başım 2014 model 145.000 kmdeki Opel Astra J kasa (1.4 Turbo) aracımın park sensörüyle belada. Arabayı geri vitese taktığımda arkada hiçbir engel olmamasına rağmen park sensörü sürekli ötüyor. Öyle kesik kesik de değil, direkt biiiiiip diye kesintisiz bir ses alıyorum. Sanki arkada bir duvar varmış ve sıfır yanaşmışım gibi ekranda da kırmızı uyarı çıkıyor. Aracı ileri vitese takıp hareket etsem bile ses bir süre daha kesilmiyor, insanın acayip sinirini bozuyor.
Geçen gün bizim buralardaki sanayide bir oto elektrikçiye gösterdim. Usta önce dışarıdan gözlere baktı, belki çamur falan kalmıştır diye temizledi ama düzelmedi. Sonra cihazı bağladık, arka tamponun sağ iç tarafındaki sensör için sinyal hatası verdi. Usta bunun kablo tesisatında ya da soketinde oksitlenme olmuştur, belki de bagajdaki park sensörü beyni su almıştır dedi. Bagaj döşemesinin altındaki kontrol ünitesini çıkardı, soketleri falan temizleyip geri taktı ama durum yine aynı. Ön taraftaki sigorta kutusundan ilgili sigorta kontrol edildi, orada da bir problem bulamadık. Usta komple tamponun sökülüp tesisatın elden geçmesi gerektiğini, duruma göre o tek sensörün değişeceğini söyledi ama bana çok inandırıcı gelmedi.
İşin garip tarafı, kuru havalarda bazen ilk çalıştırmada 10-15 saniye düzgün çalışıyor, sonra tekrar o kesintisiz ötmeye başlıyor. Yağmur yağdığında ise sistem tamamen kafayı yiyor ve ekranda direkt Park Asistanını Kontrol Edin uyarısı verip sistemi komple kapatıyor. Benzer bir durumla karşılaşan, bu işin kronik noktasını bilen var mı? Boş yere tamponu söktürüp dünyaya para bayılmak istemiyorum. Sadece arızalı sensör gözünü mü değiştirmeliyim yoksa sorun beyinde midir? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.