Beyler başıma dert olan bir mevzuyu paylaşmak istiyorum, tecrübesi olanlar bir akıl versin. Altımdaki araç 2012 model Ford Focus 1.6 TDCi, şu an 185.000 kmde. Geçen gün otobanda giderken araba bir anda öksürmeye başladı ve tık diye söndü. Göstergeye bakıyorum, çeyrek depo falan değil, direkt depo full gösteriyor ama boş. Kadran en üstte çakılı kalmış. Sağa çektim, marş basıyorum tık yok. Çektik arabayı sanayiye, meğer mazot bitmiş. İşin garibi, depoyu doldurunca da ibre milim oynamıyor, sürekli sonda duruyor. Yani tam anlamıyla depo full gösteriyor ama boş geziyoruz, yolda kalma korkusundan arabaya binemez oldum.
Sanayideki bizim elektrikçiye gösterdim, bilgisayara bağladık ama bilgisayarda doğrudan nokta atışı bir arıza kodu vermedi. Usta arka koltuğun altını söküp yakıt şamandırası üzerindeki soketleri kontrol etti. Acaba soketlerde oksitlenme mi var ya da şamandıranın bağlı olduğu sinyal kablosunda mı temassızlık var diye baktı ama gözle görülür bir şey bulamadık. Sigorta kutusundan gösterge panelinin sigortasını söktük, taktıktan sonra ibre bir ara dibe düştü, sevindik ama kontağı kapatıp açınca yine en tepeye fırladı. Usta gösterge paneli işlemcisi ya da şamandıranın içindeki direnç devresi aşınmış olabilir, şamandırayı komple değişmek lazım diyor.
Böyle bir durumla daha önce karşılaşan var mı? Şamandıra sensörü mü bozuldu yoksa gösterge panelinin kendi beyninde mi bir sıkıntı var emin olamadım. Boş yere komple şamandıra değişimi yapıp dünyaya para ödemek istemiyorum. Bu arıza kronik midir, kablo tesisatından yapma ihtimali nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.