Beyler selam, kafayı yemek üzereyim. Elimde 2012 model 218.000 kmde Fiat Punto 1.3 Multijet var. Muayene tarihi haftaya pazartesi günü bitiyor. Arabayı muayeneye hazırlamak için geçen hafta sanayide dünyayı elden geçirdik. EGR valfi kurum bağlamıştı, onu söktürüp güzelce temizlettim. Arkasından ABS sensörü arıza lambası yakıyordu, kablosunda temassızlık varmış, sensörü komple yenisiyle değiştirdik. Hatta usta sigorta kutusunda hafif oksitlenme görmüş, ileride baş ağrıtmasın diye orayı da temizleyip halletti. Mekanik ve elektrik olarak araba şu an saat gibi, muayeneden tek seferde geçer diyoruz ama bu sefer de resmi işlemlere takıldık.
Dünden beri sabahtan akşama kadar bilgisayar başındayım, telefondan da deniyorum ama tüvtürk randevu alamıyorum sistem mi bozuk anlamadım gitti. Plaka ve ruhsat seri numarasını giriyorum, tam istasyon seçme ekranına geleceğim sırada sayfa dönüp duruyor, en sonunda beklenmeyen bir hata oluştu deyip beni ana sayfaya atıyor. Telefondan müşteri hizmetlerini arıyorum, orada da dakikalarca telesekreter bekletiyor, tam operatöre bağlanacakken hat düşüyor. Muayene süresi geçerse boşu boşuna bir de gecikme cezası ödemek zorunda kalacağım.
Daha önce böyle bir durumla karşılaşan veya şu an aktif olarak bu hatayı alan var mı? Sanayideki elektrikçi arkadaşa sordum, bazen sunucularda güncelleme oluyor, gece yarısı veya sabah çok erken dene dedi ama dün gece 3te kalktım denedim, yine aynı hata ekranı karşıma çıktı. Acaba genel bir sistemsel arıza mı var yoksa benim tarayıcıyla ya da internetle mi ilgili bir durum? Farklı tarayıcılardan, mobil veriden, hatta gizli sekmeden falan denedim ama nafile. Bu sorunu yakın zamanda çözebilen ya da alternatif bir randevu alma yolu bilen varsa acil yardım bekliyorum.