2015 model Ford Focus 1.6 TDCi Titanium paket arabam var, şu an 145.000 kmde. Geçen hafta havalar soğuyunca fark ettim, arka cam rezistansı hiç çalışmıyor. Düğmeye basıyorum, ışığı yanıyor ama arkada tık yok. Bagajın sol tarafındaki sigorta kutusuna baktım, ilgili sigorta sağlam duruyor fakat soket bağlantısında hafif bir oksitlenme fark edip temizledim, yine de değişen bir şey olmadı. Sanayideki elektrikçi usta kontrol etti, arka camdaki rezistans hatlarında kopukluk varmış. Muhtemelen önceki sahibinin yaptırdığı cam filmini sökerken o ince iletken hatlara zarar vermişler. Usta rezistans tamir boyasıyla hallederiz ama üzerindeki cam filmini sökmeden bu işlemi yapamam, sökerken de kalan hatlar tamamen kopabilir dedi.
İşin asıl can sıkan kısmı ise haftaya TÜVTÜRK muayenesi randevum var. Arabanın ön yan camlarında 2 numara, arka yan camlarda ve arka camda ise 3 numara koyu siyah film var. Sadece ön camda film yok. Şimdi ben bu rezistansı tamir ettirmek için filmi söktürsem bir dert, söktürmeden muayeneye gitsem başka bir dert. Kafam acayip karıştı. Forumda yakın zamanda muayeneye giren arkadaşlara sormak istiyorum; cam filminden muayeneden geçermiyim güncel durum ne, istasyonlarda bu aralar sıkıntı çıkarıyorlar mı? Hafif kusurla yırtabilir miyiz yoksa direkt ağır kusur yazıp geri mi gönderiyorlar?
Bir de bu cam filmi yüzünden arabanın otomatik kararan dikiz aynası ve yağmur sensörü de bazen kararsız çalışıyor, ışığı tam algılayamadığı için sensör devreye girmekte gecikiyor gibi hissediyorum. Eğer muayeneden geçişe engel değilse hiç dokunmayacağım, muayene sonrası rezistansı usta bir şekilde halletmeye çalışacak. Ama eğer muayeneden kalacaksak şimdiden sanayide filmleri söktürüp öyle gideyim, boşuna iki defa git-gel yapıp muayene harcıyla uğraşmayalım. Güncel mevzuatı bilen, yakın zamanda istasyonda bu durumu tecrübe eden arkadaşlardan acil tavsiye bekliyorum.