Bizim emektar 2005 model Megane 2 Dynamique paket bir araç var, şu an 228.000 kmde. Son iki haftadır başıma öyle bir bela açtı ki arabadan soğudum resmen. Sabah işe gideceğim, kartı yuvaya takıyorum ama arabada tık yok. Ekranda kırmızı ışık hızlı hızlı yanıp sönüyor ve megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo, ne yaptıysam çalıştıramıyorum. Kartı çıkarıp sertçe üfleyip tekrar takıyorum, bazen üçüncüde bazen onuncuda ancak algılıyor. Start tuşuna bastığımda o meşhur direksiyon kilidi açılma sesi (çıt sesi) gelmiyor bile, ekran öylece kalıyor. Bazen de yolda giderken durup dururken servis ışığı yakıp bu hatayı ekrana getiriyor, stop edecek diye ödüm kopuyor.
Geçen gün sanayide bizim her zamanki elektrikçiye götürdüm. Usta hemen kronik abi bu dedi, kartın içindeki anten bobininde lehim çatlağı olabilir veya kart okuyucu soketi oksitlenmiştir dedi. Kartı açtı, bobinin ayaklarını falan tazeledi, hatta UCH beyni soketlerini de kontrol etti, oksitlenme temizliği yaptı. Eve döndüm, ertesi gün yine aynı tas aynı hamam, değişen hiçbir şey olmadı. Acaba direksiyon kolon kilidinde mi bir temassızlık var yoksa motor içi sigorta kutusu (UPC) su mu aldı, oradaki rölelerden mi yapıyor anlamadım.
Yedek kartı denedim onda da durum tamamen aynı, yani sorun büyük ihtimalle kartın kendisinde değil arabanın kendi okuyucusunda ya da elektronik sisteminde. Başına gelen, bu sorunu kesin çözen var mı? Kart okuyucu yuvasını kendim söküp temizlesem düzelir mi, yoksa komple beynin değişmesi mi gerekiyor? Sanayide her kafadan bir ses çıkıyor, tecrübeli arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.