2013 model 1.4 Turbo Opel Astra J kasa aracım var, şu an 138.000 kmde. Yaklaşık 3 aydır opel astra j kasa soğutma suyu az uyarısı bıktırdı artık beni, arabadan soğuma noktasına geldim. Sabahları motor soğukken kontağı çeviriyorum, daha marşa basar basmaz ekranda o meşhur uyarı çıkıyor. İşin garibi, kaputu açıp bakıyorum, genleşme kabı içindeki su seviyesi tam çizgisinde, milim eksilme yok. Bazen yolda giderken düz yolda birdenbire dıt dıt ötüp uyarı veriyor, sonra kendi kendine sönüyor. Hararet göstergesine bakıyorum çakılı 90da duruyor ama insanın içine bir kere kurt düşüyor işte, yolda kalacağız ya da motoru kucağa alacağız diye ödüm kopuyor.
Geçen hafta bizim buradaki sanayide tanıdık bir Opel özel servisine götürdüm arabayı. Usta hemen bunlarda kroniktir deyip genleşme kabı altındaki seviye sensörü bozulmuştur dedi ve hazneyle birlikte sensörü yan sanayi bir parçayla değiştirdi. Sokette oksitlenme falan vardır diye kabloları da temizleyip geri taktılar. Neyse, sevindim çözüldü diye, aradan iki gün geçti yine aynı uyarı ekranı karşıma çıktı. Tekrar gittim ustaya, bu sefer de termostat gövdesi etrafında hafif bir terleme var, sistem basınç kaçırıp vakum yapınca sensör sapıtıyordur diyerek termostatı ve devirdaim pompasını değiştirelim dediler. Ama açıkçası çok kafama yatmadı, çünkü su eksiltme yok diyorum, usta hala mekanik parçaları yenilemekten bahsediyor. Boş yere dünyaya para dökmek istemiyorum.
Benzer durumu yaşayan, bu saçma sapan arızanın kesin çözümünü bulan var mı aranızda? Acaba elektrik tesisatında mı bir kısa devre var yoksa motor beyni (ECU) tarafında yazılımsal bir hata mı oluştu? Harbi harbi opel astra j kasa soğutma suyu az uyarısı bıktırdı, her sabah arabaya binerken stres olmaktan yoruldum. Şimdiden tecrübesini ve çözüm yolunu paylaşan herkese teşekkürler.