Beyler selam, geçen hafta bizim kafaya esti, 2015 model 134.000 kmdeki fırtına gri Golf 7yi tuttuk nardo gri folyo ile kaplattık. Kaplama görsel olarak efsane oldu ama arkasından başımıza dert açtı resmen. Bu kaplamayı yapan uşaklar ön ve arka tamponu sökerken park sensörü kablo tesisatını hırpalamışlar herhalde. Aracı teslim aldım, yola çıktım, ekranda direkt park pilot hatası verdi ve geri vitese takınca o bildiğimiz dıııt sesi sürekli ötmeye başladı. Ertesi gün hemen sanayide elektrikçiye çektim arabayı. Usta tamponu tekrar indirdi, bir baktık ki sensör soketinde oksitlenme başlamış bile. Sökerken muhtemelen su kaçırmışlar ya da soketi tam oturtamamışlar. Sigorta kutusunu falan kontrol ettik, şansımıza park sensörü beyni yanmamış ama soket değişimi, kablo tamiri ve işçilik derken dünya kadar masraf çıktı. Birkaç trim klipsi de kırılmıştı tamponun, onları da orijinaliyle değiştirdik ama canım sıkıldı bir kere.
Şimdi asıl meseleye geleyim. Bu kaplama işi bitti, sanayi dertlerini çözdük ama ruhsat hala eski renk fırtına gri görünüyor. Çevirmede falan polisle uğraşmayalım, ceza yemeyelim diye acilen muayeneye sokup yeni rengi ruhsata işletmem lazım. İnternette araştırdım ama kafam çok karıştı. Kimi sadece tescil ücreti ödersin diyor, kimi sıfırdan muayene ücreti alıyorlar diyor, kimi de sızdırmazlık raporu falan gibi saçma sapan şeylerden bahsediyor. Güncel araç kaplama ruhsata işletme maliyeti tam olarak ne kadar tutuyor? Yakın zamanda bu işlemi yaptıran, güncel fiyatlara hakim olan birisi var mı aranızda?
Süreç tam olarak nasıl işliyor onu da çözemedim. Önce kaplama faturasıyla beraber direkt muayene istasyonuna gidip tespit muayenesi randevusu mu alıyoruz, yoksa normal periyodik muayene gibi mi randevu alınıyor? Sonrasında noter tescil belgesi yenileme masrafı ne kadar çıkıyor? Hem bu güncel araç kaplama ruhsata işletme maliyeti hakkında kalem kalem masrafları yazabilecek, hem de şu kaplama esnasında tampon sökülüp takılırken benzer elektrik arızası yaşayan varsa tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden eyvallah.