Beyler selam, 2011 model W204 kasa C180 Kompresör sahibiyim, araç şu an 172 bin kilometrede. Son bir haftadır sabahları arabayı ilk çalıştırdığımda motordan acayip bir şak şak sesi gelmeye başladı. Ses yaklaşık 3 saniye sürüyor sonra motor normale dönüyor ama o kısa sürede sanki motorun içinde bir şeyler birbirine vuruyor gibi hissediyorum. Araştırdığım kadarıyla Mercedes C180 kompresör zincir sesi bu modellerde kronik bir dertmiş, sanırım benim başıma da geldi.
Geçen gün sanayide bir ustaya uğradım, kaputu açıp dinledi direkt zincir ve dişli (vanos) değişecek dedi. Bilgisayara bağladığımızda eksantrik mili pozisyon sensörü hatası verdiğini gördük, usta bu hatanın zincir uzamasından kaynaklı sente atlaması başlangıcı olabileceğini söylüyor. Ayrıca yağ basıncını kontrol eden selenoid valf veya gergi paletlerinde de sıkıntı olabilirmiş. Araba ısınınca saat gibi çalışıyor ama o soğuk çalıştırmadaki ses moralimi çok bozuyor.
Aranızda bu işlemi daha önce yaptıran var mı? Sadece zincir ve gergiyle kurtulur mu yoksa o meşhur pahalı dişlileri de illaki değiştirmek mi lazım? Bir de hazır motorun üstü açılmışken karter havalandırma valfi ve hortumlarını da değiştirtmeli miyim? Bu parçaların oksitlenme yapıp yapmadığını nasıl anlarız? İşin maliyeti ve parça kalitesi konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum, başımız ağrımasın sonra.