Beyler selam, elimde 2012 model bir Volkswagen Golf 1.4 TSI var, araba şu an 165 bin kilometrede. Son bir iki haftadır arabanın tadı tuzu iyice kaçtı. Rampalarda sanki arkadan birisi asılıyor gibi çekişten düştü, gaza basıyorum devir yükseliyor ama araba bir türlü ivmelenmiyor. Egzozdan da böyle çiğ yakıt kokusu gelmeye başladı, sanki araba boğuluyor, nefes alamıyor gibi. Geçen gün bizim buradaki ustaya gösterdim, bilgisayara bağladı ama net bir şey söyleyemedi. Arıza lambası bazen yanıyor bazen sönüyor, kafasına göre takılıyor. Usta oksijen sensörü (lambada sensörü) kirlenmiş veya ömrünü tamamlamış olabilir dedi ama benim içime sinmedi. Asıl merak ettiğim, bu belirtilerle katalitik konvertör arızası nasıl anlaşılır, illaki komple egzozu mu indirmemiz lazım?
Daha önce başına gelen varsa yol göstersin lütfen. Araba rölantideyken de sarsıntılı çalışmaya başladı, sanki egzoz manifoldu tıkalıymış gibi derinden bir hırıltı geliyor alttan. Yakıt tüketimi de zaten uçtu, normalde şehir içi 7-8 litre yakan araba şu an 11 litreden aşağı düşmüyor. Beyin kısmında bir hata kodu falan da tam çıkmıyor, sadece verim düşük gibi saçma sapan bir uyarı veriyor. Acaba içindeki seramik petekler mi dağıldı yoksa soketlerde bir oksitlenme mi var çözemedim. Sanayiye gidip de boş yere sağlam parçaları değiştirtmeyelim, tecrübesi olanlar bir el atsın.
Category ID: 2