Beyler selam, dün akşamki o meşhur sağanak yağışta 2011 model 210 bin kmdeki Golf beni resmen yarı yolda bıraktı. Camlar bir anda kapandı, önümü göremez oldum, sağa zor attım kendimi. Silecek kolunu ne kadar yukarı aşağı oynatsam da ne bir tıkırtı var ne de motordan ses geliyor. Kendi kendime acaba silecek motoru mu yandı dedim ama durup dururken hem ön hem arka sileceklerin aynı anda gitmesi pek mantıklı gelmedi. Muhtemelen elektrik gelmiyor sisteme.
Bugün sanayideki usta BCM modülüne yani konfor beynine falan bakmak lazım, belki de röleler takılı kalmıştır dedi ama işi gücü bırakıp gün boyu orada bekleyemedim. Akşam kendim kaputu açıp silecek motoruna giden kabloları falan kontrol ettim, soketlerde herhangi bir oksitlenme veya temassızlık göremedim. İnternette herkes sigortadan bahsetmiş ama her modelde yeri farklıymış. Benim araçta silecekler çalışmıyor sigortası nerede tam olarak bilen var mı? Torpido altındaki panelde mi yoksa motor dairesindeki o ana sigorta kutusunun içinde mi bulunuyor?
Silecek koluna bastığımda fıskiye su atıyor, onda sıkıntı yok ama süpürgeler yerinden santim oynamıyor. Röle tık sesi yapar mı diye kulağımı kabarttım ama hiçbir tepki alamadım. Eğer sigorta sağlamsa mecbur komple silecek motorunu söküp kömürlerine veya sargısına baktıracağım. Daha önce bu sorunu yaşayan ya da sigorta şemasını ezbere bilen birisi varsa acil yardımcı olabilir mi? Yağmur her an bastırabilir, bu şekilde trafiğe çıkmam imkansız.