Beyler 2017 model 82 bindeki Civic FC5 Executive makinenin arka direklerde, hani şu C sütunu dedikleri yerde bildiğin dalgalanma başlamış. Geçen gün arabayı köpükleyip yıkarken ışık bir vurdu, baktım sac bildiğin içe çökmüş gibi duruyor. Aracı alırken en ince detayına kadar ekspertize soktum; ne bir kaza var ne de bir işlem. Ustaya götürdüm, oğlum boşuna canını sıkma bu Honda Civic fc5 göçük sorunu kronik, fabrikasyon bir hata bu deyip kestirip attı. 250-300 bin lira para döküyoruz şu arabalara, durduğu yerde sacı nasıl bükülür, o punta noktaları nasıl bırakır anlamış değilim.
Servise gittim durumu anlattım, oradaki elemanlar pişkin pişkin dış etken olabilir, kuş pislemiş olabilir gibi saçma sapan bahaneler üretiyorlar. Sanki biz ilk defa arabaya biniyoruz. Hatta bir ara kıl kaptım, arabanın şasi gergisinde mi bir problem var diye lifte kaldırıp baktırdım. OBD cihazına bağlatıp gövde kontrol modülü veya hava yastığı sensör verilerinde bir darbe kaydı, bir gerilme hatası var mı diye kontrol ettirdim ama beyin tertemiz çıktı. Resmen arabanın sac kalitesiyle alakalı bir durum bu, sac çok ince olduğu için direklerden aşağı doğru esneme yapıyor.
Bazıları PDR ile vakumlatıp çektir diyor ama o sac oradan bir kere oynadı mı hayır gelmez diyorlar. Silikon dolgu falan yapıp içten destekleyenleri duydum ama yetkili servis bu konuda resmen üç maymunu oynuyor. Sigorta kutusundaki bir oksitlenmeyi görse anında kullanıcı hatası derler ama şu kaporta olayında hepsi sağır. Bu Honda Civic fc5 göçük sorunu yüzünden aracı satmayı bile düşünüyorum, millet ekspertizde burada işlem var diyecek diye korkuyorum. Daha önce bu mevzuyu hukuki yollardan çözen ya da Honda Türkiyeden revizyon alan var mı? Bi yol yordam gösterin, canım acayip sıkkın bu duruma.