Selamın aleyküm beyler, 2015 model 145 bin kilometredeki Toyota Corolla 1.6 Advance aracımı yaklaşık iki hafta önce yakıt masrafını düşürmek için götürüp LPG taktırdım. Taktırana kadar saat gibi çalışan, tık sesi gelmeyen makinede ne hikmetse kit takıldıktan sonra huzur kalmadı. Aracı teslim aldım, depoyu fulledim, yaklaşık 150-200 kilometre geçmeden kadranda o meşhur sarı ışık belirdi. LPG taktırdıktan sonra motor arıza lambası yanması normal diyorlar ama benim içim hiç rahat değil, araba resmen çekişten düştü gibi hissediyorum.
Dün bizim buradaki sanayiye uğradım, bilgisayara bağlattık; cihazda direkt P0171 - System Too Lean yani fakir karışım hatası veriyor. Usta baktı, üstteki oksijen sensörü değerleri LPGye geçince saçmalamaya başlıyor dedi. Regülatör basıncına baktık 1.2 bar civarında, normal görünüyor. Acaba diyorum enjektör nozul çapları mı küçük geldi yoksa LPG beyni (ECU) yazılımında mı bir sıkıntı var? Arabayı benzine aldığımda lamba sönmüyor ama arıza kodunu sildirince bir süre gelmiyor, sonra gazda binince LPG taktırdıktan sonra motor arıza lambası yine pat diye karşımda.
Bir de dikkatimi çeken bir şey var, sabahları ilk çalıştırmada ya da ışıklarda durduğumda rölanti bir tık dalgalanıyor, sanki manifolddan hava alıyormuş gibi bir ses var ama emin olamadım. Montajı yapan yer bu araçlarda kronik, lamba yanar söner takma kafana deyip geçiştiriyor ama ben böyle binmek istemiyorum. Sigorta kutusuna, kablo tesisatına baktım oksitlenme falan da yok. Daha önce başına gelen var mı? Ankara civarında bu işten anlayan, adamakıllı yol ayarı (AFR ayarı) yapabilecek bir yer tavsiyeniz olur mu yoksa bu lamba ile yaşamaya alışmalı mıyım?