Beyler selamlar, 2018 model 65.000 kmdeki Civic FC5 aracımda son zamanlarda canımı çok sıkan bir mevzu var. Şu meşhur Honda Civic fc5 göçük sorunu benim de başıma geldi. Arka sütunlarda, özellikle tavan birleşim yerinin hemen altında bildiğin dalgalanma oluştu. Ne bir yere çarptım ne de dolu yağdı; durduk yere sac resmen içeri doğru çöktü, bakınca insanın gözü takılıyor.
Geçen gün bizim mahalledeki kaporta ustasına gösterdim, abi bunlar böyle, sacı çok ince tutmuşlar deyip geçiştirdi. İşkillendim, acaba şasiden bir esneme mi var diye bir de elektrikçi arkadaşa gidip sensörlerde mi bir hata var, airbag tetikler mi diye baktırdım. OBD cihazına bağladık, beyin tertemiz çıktı, herhangi bir arıza kaydı falan yok. Hatta sigorta kutusu ve kablo tesisatlarını kontrol ettirdik, herhangi bir oksitlenme falan da görülmedi ama bu sacın kendi kendine yamulması normal gelmiyor bana.
Bu sorunu aranızda yaşayıp da serviste çözüm bulabilen var mı? Servise gitsem dış etken deyip işin içinden sıyrılmaya çalışırlar mı diye çekiniyorum. Bazıları iç kısımdaki punta noktalarından esneme yapıyor diyor, bazıları da o bölgeye dolgu yapılması gerektiğini söylüyor. İkinci elde satarken bu durum başımı ağrıtır mı, ekspertizde düzeltme var diye çıkar mı merak ediyorum. Tecrübesi olanlar bir el atarsa sevinirim, arabadan soğumak üzereyim.