2015 model 1.5 dCi Icon paket Clio 4 aracım daha 132 bin kilometrede olmasına rağmen resmen içeri fırtına topluyor. Özellikle 100-110 km hıza ulaştığımda sol dikiz aynasının oradan öyle bir ıslık sesi geliyor ki radyo sesini açmadan duramıyorum. Kapı fitillerini kontrol ettim, herhangi bir yırtık veya deformasyon gözükmüyor ama sanki cam tam kapanmıyor gibi bir hava sirkülasyonu var içeride. Geçen gün sanayideki ustaya gösterdim, Ayna kapağındaki boşluktan yapar, bunların kronik sorunu bu dedi gönderdi ama bu kadar bariz bir sesin normal olması imkansız.
Arabanın kapı içlerini söktüm, belki cam mekanizmasında veya kapı kilidi tarafında bir gevşeklik vardır diye baktım. Hazır sökmüşken cam motorunun soketlerini ve bağlantılarını da kontrol ettim, herhangi bir oksitlenme veya temassızlık yok ama rüzgar direnci arttıkça ses katlanıyor. Hatta bir ara dış dikiz aynasının elektrikli katlanma motorunu ve kapı sensörü kablolarını kontrol ettim, acaba oradan mı hava alıyor diye düşündüm ama nafile. Fitillerin arasına serum hortumu çekenler olmuş, bu tarz bir Clio 4 rüzgar sesi çözümü gerçekten işe yarıyor mu yoksa boşa mı kürek çekiyoruz?
Daha önce başına gelip de kesin çözüm bulan varsa bir yol göstersin. Kapı ayarı mı yaptırmalıyım yoksa direkt sıfır fitil takımı mı alayım? Araba yolda giderken konfor namına bir şey bırakmıyor, sanki yan camlar yarım parmak açık kalmış gibi uğultu yapıyor. Fitil sertleşmesinden mi olur yoksa bu araçların aerodinamiği mi böyle sıkıntılı anlamadım. Benzer bir durumu yaşayıp izolasyon veya farklı bir yöntemle bu işi çözenlerden tavsiye bekliyorum.