Selamlar herkese, elimde 2014 model 165 bin kilometrede bir Volkswagen Jetta var. Araca geçen sene heves edip piyasada satılan ayarlı Amerikan park modüllerinden taktırdım. Görsel olarak çok güzel duruyor ama şu sıralar kafamı kurcalayan büyük bir mevzu var. Malum, önümüzdeki yıl muayene tarihim geliyor ve son dönemde bu ışıklandırma mevzularında kurallar çok sıkılaştı diye duyuyorum. Özellikle Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 yılında bir değişiklik olur mu, ağır kusur mu sayılır diye forumda biraz araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım.
Geçenlerde aracın ön panelinde garip bir arıza lambası yaktı, bilgisayara bağlattığımda sinyal devresinde kısa devre veya yüksek voltaj uyarısı verdi. Sanayideki elektrikçi arkadaşa gösterdiğimde, modülün aşırı ısındığını ve sinyal duylarında ufak çaplı bir oksitlenme başladığını söyledi. Hatta modülün içindeki sigorta panelini de kontrol ettik, oradaki kablo bağlantılarında da bir temassızlık oluşmuş. Ustaya kalsa muayene istasyonunda bunu direkt ağır kusur yazarlar, sökelim orjinalleri kalsın diyor ama ben de o turuncu görüntüyü çok seviyorum. Modülün üzerindeki ayar düğmesinden ışığı tamamen kıssam bile içerideki elektronik beyin bazen parkları hala aktif görebiliyormuş.
İnternette bazı yerlerde ayarlı olursa geçer, bazı yerlerde ise sinyal verirken diğer taraf sönmüyorsa kalır gibi bir dünya kafa karıştırıcı yorum var. Benim modül sinyal verince o tarafı tamamen kapatıyor ama diğer taraf sabit yanmaya devam ediyor. 2026 yılındaki güncel yönetmeliklere göre bu durumun bir toleransı var mı yoksa boşuna risk almayıp şimdiden sistemi komple iptal mi etmeliyim? Daha önce bu şekilde muayeneye girip de geçebilen ya da ışık şiddeti uygun değil diye geri çevrilen var mı? Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.