Beyler akşam işten eve dönerken bizim 2015 model 195 bindeki Megane 3’ün panelde bir anda kırmızı akü işareti belirdi. Önce pek takmadım ama sonra fark ettim ki silecekler yavaşlamaya başladı, farlar da hafiften sönükleşti gibi geldi. Eve gelene kadar bayağı bir stres oldum, stop ettikten sonra geri basar mı basmaz mı diye düşündüm durdum. Şimdi kapının önünde yatıyor araba, yarın sanayiye kadar kendi imkanlarımla gider miyim yoksa yolda mı kalırım kestiremiyorum.
Akü lambası yandı araba çalışır mı diye Googleda aratırken direkt foruma yazayım dedim. Geçen ay sanayideki usta şarj dinamosu kömürleri bitmek üzere, bir ara bakalım demişti ama ihmal ettim. Akü kutup başlarında falan bir oksitlenme veya gevşeklik yok gibi, az önce indim baktım kontrol ettim. Acaba konjektör mü arıza yaptı yoksa marş motoruna giden o kalın şasi kablosunda mı bir temassızlık var? Kayışta bir gevşeklik de gözükmüyor.
Eğer sabah marş basmazsa başka bir araçtan takviye yapsam araç beyni falan zarar görür mü ya da yüksek akımdan ana sigorta kutusunu yakar mıyız ondan korkuyorum. Panelde lamba yanıkken yola çıksam ABS sensörü veya elektrikli direksiyon pompası aküdeki güç bitince devre dışı kalır mı? Başına gelen veya çözümünü bilen usta arkadaşlar bir el atarsa çok sevinirim.