Beyler selam, bende 2017 model 145 binde Passat B8 var. Aracın duruşunu biraz daha heybetli göstermek için jantları dışarı almayı planlıyorum. Mevcut durumda jantlar çok içeride kalıyor, resmen çamurluklar boş gözüküyor. Arka tekerlere 20mm, önlere ise 15mm flanş atmak niyetindeyim ancak sanayideki usta aklımı bulandırdı. Porya bilyası çabuk dağılır, ön takımın canına okursun dedi. Sonuçta spacer takmak zararlı mı yoksa sadece hurafe mi bir türlü karar veremedim.
Teknik olarak bu aparatlar takıldığında tekerlek mesafesi genişlediği için rot-balans ayarı ne kadar sağlıklı tutar bilemiyorum. Bazı forumlarda yüksek hızlarda direksiyonun titremesinden şikayet edenler olmuş. Bir de bu işin içine girince bijonların da uzaması gerekiyor, bijon kalitesi düşük olursa kopma yapar mı diye çekiniyorum. Eğer göbek tam oturmazsa zaten o araba bir daha düz gitmez. Ayrıca ABS sensörü veya fren kaliperlerine bir zararı dokunur mu diye düşünüyorum.
Aranızda uzun kmdir bu şekilde kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi? Gerçekten spacer takmak zararlı mı yoksa doğru montaj ve kaliteli malzeme ile sıkıntısız binilir mi? Porya üzerindeki yük bindiğinde alt takımdaki burçlar veya rot başları çabuk mu aşınıyor? Kullandığınız özel bir marka veya sakın alma dediğiniz bir vida tipi varsa paylaşırsanız çok sevinirim, arabanın yürüyen aksamını durduk yere kucağımıza almayalım.