Beyler selam, elimde 2017 model 120 bin kilometrede bir Golf 7 var. Arabanın duruşu biraz leylek gibi kalıyor, özellikle 17 inç jantlara geçince o çamurluk boşluğu iyice gözüme batmaya başladı. Geçen sanayideki bizim ustaya uğradım, Gel buna bir 3.5luk Eibach atalım, arabanın çehresi değişsin diyor ama benim kafam çok karışık. Her gün işe gidip gelirken kullandığım araba, öyle her kasiste böbrek taşı dökmek istemiyorum. Hanım da biniyor arabaya, sonra bu araba neden zıplıyor diye başımın etini yemesin.
Bir de işin teknik boyutu var tabii. Şimdi yayları değiştirince orijinal amortisör takozları ya da Z-rotlar çabuk pes eder mi? Ustaya sordum, Bir şey olmaz, taş gibi olur diyor ama sanayici lafına da her zaman güvenilmiyor biliyorsunuz. Arabada otomatik far yükseklik ayarı var, o alttaki yükseklik sensörü yayın kısalmasından dolayı sapıtır mı, beyne yanlış sinyal gönderip farları yere diker mi diye de korkuyorum. Malum, bir kere takınca geri dönüşü hem işçilik hem maliyet.
Aranızda bu işi yapmış olan, özellikle aynı kasada kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi? Gerçekten spor yay takmak konforu bozar mı yoksa yok abi yol tutuşu arttı, konfor da aynı kaldı diyenler mi haklı? Arabayı pıstıralım derken konforu tamamen çöpe atmayalım. Yayların sertlik oranı (spring rate) muhabbeti de varmış, hangi markada daha yumuşak bir sürüş yakalarım? Fikirlerinizi bekliyorum.