Bizim 2011 model 165 bin kmdeki Astra J kasanın geçen hafta durup dururken arka taraftan tavan döşemesi sarktı hangi yapıştırıcıyla tutar diye kara kara düşünmeye başladım. İlk başta sadece arka camın oradan ufak bir sarkma vardı ama şu an resmen arka koltukta oturanın kafasına değiyor, dikiz aynasından bakınca da görüşü tamamen kapatıyor. Sanayide bir iki döşemeciye sordum, abi bunun altındaki sünger bitmiş, komple sökülüp kumaşın değişmesi lazım diyerek 4-5 bin lira arası fiyat çektiler. Ben de diyorum ki tavanı komple indirmeden ya da daha uygun maliyetli bir şekilde kendim mi halletsem?
Döşemeyi kontrol ederken tavan lambasının oradaki soketlerde ve kablo uçlarında hafif bir oksitlenme fark ettim, sanırım tavan anteninin oradan içeriye ince ince sızıntı yapıyor ve nemden dolayı döşemeyi saldı. Hatta tavan lambası son zamanlarda bazen kafasına göre yanıp sönüyor, acaba iç aydınlatma hattında veya sigorta panelinde de bir sıkıntı mı var diye kontrol ettim ama oralar temiz duruyor. Hazır bu tavan işine girmişken dikiz aynasının oradaki yağmur sensör kablolarını da bir açıp temizlemek istiyorum çünkü otomatik silecekler de son yağmurlarda saçmalamaya başladı.
Bu işler için genelde bally tarzı yapıştırıcılar öneriliyor ama onlar da yaz sıcağında hemen kendini bırakır, kumaşın üzerinden dışarı kusma yapar diyorlar. Döşemenin arkasındaki o ufalanmış turuncu süngeri tam temizlemeden tutacak, sprey formunda kaliteli ve profesyonel bir ürün lazım. Daha önce bu tavan döşemesi sarktı hangi yapıştırıcıyla tutar mevzusunu tecrübe eden, şu marka sprey yapıştırıcıyı kullanırsan taş gibi olur diyecek birisi var mı? Kumaşı yapıştırırken gergin mi tutmak lazım yoksa hafif pay mı bırakmalı, tecrübeli arkadaşlardan acil fikir bekliyorum.