Beyler selam, 2018 model 1.3 Multijet bir Egeam var, araç şu an 125 bin kilometreyi devirdi. Üzerindeki o kara sac jantlardan ve plastik kapaklardan artık gına geldi, arabayı resmen şirket çıkması gibi gösteriyor. Geçen hafta sanayide bizim Recai Ustaya uğradım, Oğlum gel şuna güzel bir alaşım jant takalım, kaderi değişsin garibin dedi ama kafamda deli sorular var. Özellikle ön takımlardaki rot başları ve amortisör kulelerine çok yük biner mi, ön düzeni kucağımıza alır mıyız diye çekiniyorum. Bizim buraların yolları malum, her yer köstebek yuvası; 17 inç takarsak konforu tamamen bitirip her çukurda böbrek taşı mı dökeriz yoksa 16 inçte mi kalmalı?
Bir de bu jant değişiminden sonra abs sensörü tarafında hata alan veya porya bilyası bozan oldu mu? Bazı yerlerde okudum, yanlış offsetli jant takınca poryada oksitlenme yapıyor, balans da tutmuyormuş. Bijon aralıkları 98 mi 100 mü o da ayrı bir dert, flanş kullanıp mekanik riske girmek istemiyorum. Kafamdaki asıl soru şu; fiat egea ya hangi jant gider sizce, şöyle hem arabayı ağır gösterecek hem de mekanik aksamı, özellikle o hassas ön düzeni yormayacak bir model tavsiyeniz var mı? Orijinal Lounge jantı mı bakayım yoksa hafif bir alaşım mı uydurayım, tecrübeli abiler bir yol göstersin.
Category ID: 7