2021 model Polo 1.0 TSI paket arabamı alalı daha yeni 42 bin km oldu, garantisi de hala devam ediyor. Arabanın içindeki o boş tuşlar ve aktif olmayan özellikler canımı sıkmaya başladı. İnternette görüyorum; kadran selamlama, Amerikan park, kapı kilitlerken korna çalması gibi bir sürü mevzu var. Bizim buradaki sanayideki usta Gel hallederiz, OBD portundan bağlanıp iki dakkada açarız diyor ama benim aklımda tek bir soru var: vw polo gizli özellik açtırmak garanti bozar mı? Sonuçta aracın yazılımına müdahale ediliyor, yarın öbür gün beyinle alakalı bir sıkıntı çıksa servis sen bununla oynamışsın deyip beni kapı dışarı eder mi diye çekiniyorum.
Özellikle bu araçların BCM (konfor beyini) ve elektrik tesisatı çok hassas. Yanlış bir kodlamada veya yüksek akım çekilmesi durumunda sigorta panelinde bir sıkıntı yaşarsak, yetkili servis bu durumu hemen anlar mı? Bazı arkadaşlar servis güncelleme yapınca özellikler siliniyor ama garantiye bir şey olmuyor diyor, bazıları ise elektronik aksam direkt garanti dışı kalıyor diye korkutuyor. Arıza lambası yaksa ya da bir sensör hatası verse, cihazı bağladıklarında bu gizli özelliklerin açıldığını sistemden görüp de garantiyi iptal etme yetkileri var mı?
Daha önce bu şekilde işlem yaptırıp da periyodik bakıma giden veya garantiden parça değişimi (mesela oksitlenme yapmış bir soket veya motor beyni arızası gibi) yaptıran var mı aranızda? Sanayideki ustalara kalsa bir şey olmaz diyorlar ama başımız ağrımasın sonra. Bu işin teknik kısmını bilen, daha önce tecrübe eden forumdaşlar bir aydınlatırsa çok sevinirim. 3-5 tane görsel özellik açacağız diye koca arabanın garantisini yakmayalım.