Beyler direkt konuya giriyorum, bizim 2015 model emektar Jetta 1.6 TDI 210.000 kmye geldi. Geçen sene buna dışarıdan ayarlı Amerikan park modülü taktırmıştım, görüntüsü falan çok hoşuma gidiyordu ama son haftalarda sistem biraz sapıtmaya başladı. Geçen gün fark ettim, sağ taraftaki sinyal duyunda hafif bir oksitlenme oluşmuş ve modülün ayarlı potansiyometresi bazen kendi kendine ışık şiddetini artırıp azaltıyor. Sigorta tablasından kontrol ettim, sigorta atmıyor ama modül aşırı ısındığı için herhalde plastik aksamda hafif bir koku yapıyor. Elektrikçi bir arkadaşa sordum, abi bunun beynine zarar verirsin, hat çekmek lazım falan dedi ama pek güvenemedim.
Şimdi asıl mesele şu; önümüzde muayene var ve Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 yılında bir değişiklik olacak mı diye acayip merak ediyorum. İnternetteki forumlarda herkes farklı bir şey söylüyor. Kimisi ışık şiddetini en kısığa getirirsen geçiyor diyor, kimisi sinyal verdiğinde parkların sönmesi lazım, yoksa ağır kusur diyor. Benim sistemde sinyal verince modül elektriği kesip normale dönüyor ama sonuçta orijinal tesisata ekleme yapıldı. 2026 yönetmeliğinde bu durumun ağır kusura çekileceği yönünde söylentiler var, boşu boşuna randevu alıp istasyondan geri dönmek istemiyorum.
Aranızda yakın zamanda bu şekilde istasyona giren veya Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 sezonunda kurallar ne olacak kesin bilgisi olan var mı? Eğer kesin kalır diyorsanız, hafta sonu o oksitlenme yapan kabloları temizleyip modülü komple sökeceğim, orijinal duylara geri döneceğim. Arızayla uğraşmaktan ziyade, muayenede bırakıp şunu sök gel diyecekleri o stres beni daha çok geriyor. Teknik olarak bu modüllerin araç beyni (BCM) üzerinde bir yük oluşturup oluşturmadığı konusunda da fikri olan yazarsa çok sevinirim.