Beyler selam, 2014 model 1.6 TDI DSG Golf 7 aracım var, şu an 145 bin kilometrede. Geçen gün trafikte dur kalk yaparken araç bir anda sarsıldı ve ekranda Şanzıman hata: Aracı P konumunda terk edin uyarısı verdi. Kontağı kapatıp açınca düzeldi ama dün akşam vites geçişlerinde ciddi bir vuruntu yapmaya başladı. Özellikle 1den 2ye geçerken sanki arkadan biri vuruyor gibi oluyor, bazen de vitesleri karıştırıp boşa atıyor. Bugün bizim buradaki sanayide bir ustaya götürdüm, bilgisayara bağladık; mekatronik kartında iletişim hatası ve basınç tüpünde kaçak görünüyor dedi.
Usta selenoid valf setinin de kontrol edilmesi gerektiğini, hidrolik ünitede bir oksitlenme veya çatlak varsa revizyonun kurtarmayabileceğini söyledi. Şimdi kafam çok karışık, sadece kart tamiriyle mi kurtarırız yoksa komple ünite mi değişecek bilemiyorum. İnternette araştırdım ama fiyatlar çok değişken. Güncel piyasada bu Golf 7 mekatronik arızası maliyeti işçilikle beraber ne kadar tutar? Daha önce yetkili serviste iyi niyet garantisinden yaptıranları duymuştum ama benim araba 10 yaşını geçtiği için o topa hiç girmezler sanırım.
Daha önce başına gelen veya yakın zamanda güçlendirilmiş tüp uygulaması yaptırıp şanzıman yağı ve filtre değişimine kadar bu süreci yaşayan var mı? Revizyonlu beyin mi taktırmalıyım yoksa parçaları tek tek toplamak mı daha mantıklı? Özellikle İstanbul tarafında bu işin ehli, bizi kazıklamayacak bir yer öneriniz varsa bekliyorum. Şanzıman beyni ve basınç tüpü değişimi için cebimizden ne kadar çıkacak, tecrübeli arkadaşlar bir el atarsa sevinirim.