Beyler selam, elimde 2012 model 145 bin kilometrede bir Golf 7 var. Aracı yeni aldım, üzerinde benden önceki sahibinden kalma oldukça koyu bir cam filmi var. Özellikle akşamları görüşü acayip etkiliyor, bir de geçen gün akşam devriyesine denk geldim, polis memuru yan camlara bakıp bunlar çok koyu, ceza yazarım dedi. Zar zor ikna ettim ama içime bir kurt düştü. Şimdi sormak istediğim asıl mesele, şu anki güncel mevzuata göre cam filmi yasak mı cezası ne kadar ve bu şekilde muayeneye girsem ağır kusur sayılır mı? İnternette çok bilgi kirliliği var, kimi serbest diyor kimi yasak diyor, kafamız iyice karıştı.
Bir de bu filmleri söktürmeye kalksam, arka camdaki rezistans hatlarına zarar verir miyim diye korkuyorum. Malum, rezistans bozulursa buğu çözme işi yalan olur, sonra komple camı değiştirmeye kadar gider iş. Ayrıca ön camın üst kısmındaki yağmur sensörü ve far sensörü kısmında film biraz hava yapmış gibi duruyor, oradaki soketlerde bir oksitlenme ya da sensörün beyne yanlış sinyal göndermesi gibi bir durum olur mu? Daha önce sökme takma yaparken kapı içindeki trim klipslerini kıranları çok duydum, cam kaldırma motoru sigorta attırır ya da mekanizmaya su kaçar diye çekiniyorum.
Sanayideki bir usta sıkıntı olmaz hallederiz dedi ama pek güvenemedim. Özellikle yan aynaların olduğu kısımlardaki görüş açısı gece çok daralıyor. Eğer gerçekten cezası çoksa ve muayeneden geçmiyorsa hiç riske girmeden kaliteli bir yere gidip ısı tabancasıyla söktüreceğim. Aranızda yakın zamanda bu yüzden ceza yiyen ya da muayenede sorun yaşayan var mı? Hem güncel ceza tutarını hem de muayene durumunu detaylandırırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.