Beyler selam, 2017 model 145 bin kilometredeki beyaz Passat B8 aracımı geçen hafta hanımın da ısrarıyla komple Nardo Gri folyo ile kaplattım. Görsel olarak araba resmen evrim geçirdi, efsane duruyor ama şimdi bu işin yasal prosedür ve koşturmaca kısmına geldik. Kaplama yapılırken özellikle ön tamponu söktürdüğümde park sensörü braketlerinde hafif bir oksitlenme fark ettik, hazır elimiz değmişken onları da temizletip hallettim. Ancak şu an asıl derdim bu renk değişikliğini resmiyete dökmek. Araç kaplama ruhsata işletme maliyeti güncel olarak ne kadar tutuyor, yakın zamanda bu yolu izleyip de cebinden çıkanı net bilen var mı?
Dün sanayideki kaportacı usta, TÜV Türke gitmeden önce faturayı kesinlikle yanına al, faturasız işlem yaparsan muayeneden geçemezsin diye uyardı. Bir de bu kaplama işinde tavanı falan farklı renk yapmadık, komple tek renk yaptık ama ruhsat yaprağının değişmesi şartmış sanırım. Kaplama esnasında elektrik aksamıyla çok oynanmadı ama geri görüş kamerasının soketini çıkarıp takarken gövde kontrol ünitesi bir anlık hata verdi, arıza lambası yaktı; hemen bilgisayara bağlayıp hata kodunu sildirdik. Şimdi muayene harcı, ruhsat yenileme ücreti ve varsa diğer ek masraflar derken toplamda ne kadarlık bir bütçe ayırmam gerekiyor?
Ayrıca bu süreçte önce emniyete mi gidiliyor yoksa direkt muayene randevusu mu alınıyor? Sigorta acentem renk değişikliği için poliçeye zeyilname yaptırman lazım dedi ama o kısım da biraz kafamı karıştırdı. Eğer 2024 yılı içerisinde araç kaplama ruhsata işletme maliyeti konusunda güncel fiyat bilgisi olan ya da yeni işlem yaptıran varsa detay verirse çok makbule geçer. Boşuna fazla masraf yapıp ya da yanlış prosedür izleyip git gel yapmak istemiyorum, ona göre nakitimi ayarlayacağım. Özellikle randevu alırken hangi kategoriyi seçmemiz gerektiği konusunda da yardıma ihtiyacım var.