Beyler selam, başıma bir iş geldi sormam lazım. Geçen hafta bizim 2017 model 115 bin kmdeki Astra K ile hanım köye gittik. Arabayı da güneş almasın diye koca bir çam ağacının altına çektim, çekmez olsaydım. İki gün sonra bir baktım tavan, kaput, bagaj kapağı her yer damla damla sakız gibi reçine dolmuş. O an sıcağın altında iyice kurumuş yapışmışlar. Kurcalamayayım dedim ama kafama takıldı, bu zıkkım reçine lekesi boyaya zarar verir mi diye düşünmeden edemiyorum.
Ertesi gün yıkamacıya götürdüm, adam tazyikli su sıktı banamısın demedi. Hatta bir ara kapı kolundaki anahtarsız giriş sensör kısmına falan da bulaşmış, o yapışkanlıktan dolayı kapı bazen algılamıyor, sapıtıyor. Yıkamacı dedi ki abi buna tiner süreriz çıkarırız ama tiner vernik tabakasına zarar verir, boyayı yakar diye korktum, izin vermedim. Boyanın üzerinde sanki bir oksitlenme başlangıcı gibi matlaşma sezdim bazı yerlerde. Sanki reçine o verniği alttan alta kemiriyor gibi bir görüntü var, sanki asit dökülmüş gibi duruyor.
Daha önce başına gelen var mı? Yani bu lekeler boyanın içine işleyip kalıcı bir iz bırakır mı? İnternette bazıları sıcak su demiş, bazıları alkol sür demiş ama kaportadaki o parlaklığı bozmak istemiyorum. Sonuçta aracın beyni gibi koruduğumuz boyası en ufak hatada güneş yanığına döner diye çekiniyorum. Pasta cila mı yaptırmak lazım yoksa özel bir kimyasalı mı var bu işin? Boyayı kurtaralım derken iyice mahvetmeyelim sanayideki usta tayfasına güvenip. Acil fikirlerinizi bekliyorum.