Beyler selam, 2017 model 1.6 BlueHDi Peugeot 3008 aracım var, şu an 124 bin kilometrede. Geçen hafta yolda giderken bir anda kadranda Urea uyarısı ve servis ışığı yandı, peşinden de Hava kirliliğini önleme sistemi arızası: 1100 km sonra marş basılamaz uyarısı ekrana düştü. Başta herhalde sıvısı bitti dedim, gidip kaliteli bir marka ekledim ama ne lamba söndü ne de uyarı gitti. Bir süre sonra motor arıza lambasını da yaktı. Araba resmen kendini korumaya aldı, çekişten düşmedi ama o geri sayım insanın psikolojisini bozuyor, her bindiğimde rakam düşüyor.
Bizim buradaki özel servise götürdüm, bilgisayara bağladılar. P20E8 gibi bir hata kodu veriyor, düşük basınç uyarısıymış. Usta dedi ki Bunlarda kronik, Adblue deposu içindeki pompa bozulmuş, komple depo değişecek. Bana 45 bin lira civarı fiyat çektiler. Deponun içini açıp bakmıyorlar bile, direkt değişim diyorlar. İşin kötüsü NOx sensörü mü arızalı yoksa enjektörde mi tıkanma var tam netleştiremedik. Adblue enjektörünü söktük, ucu bembeyaz kristalleşmiş, onu temizledik ama hata yine silinmedi. İnternette araştırırken Peugeot 3008 adblue arızası çözümü için yazılım ya da depo tamiri gibi seçenekler olduğunu gördüm ama hangisi daha sağlıklı karar veremedim.
Şu an aracın beynine (ECU) müdahale ettirip bu sistemi komple iptal mi ettirsem yoksa bu deponun içindeki pompayı veya şamandırayı tamir edebilecek bir yer var mı? Bu kristalleşme yüzünden tesisatın içindeki valf veya borular da tıkanmış olabilir diyorlar. Daha önce başına gelen, depoyu değiştirmeden bu işi uygun yollu çözen biri varsa Allah rızası için bir yol göstersin. Araba kapıda yatıyor, binmeye korkuyorum geri sayım bitecek de yolda kalacağım diye. Daha önce başına gelen varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?