Beyler, 2012 model 185 bin kmdeki Opel Astra J kasa aracımın farları iyice sarardı, geceleri yolu seçemez hale geldim. Geçen muayenede de far camı matlaşmış diye not düştüler. Özellikle sol farın dış kısmında ciddi bir oksitlenme var, sanki üzerine ince bir perde çekmişler gibi duruyor. Sanayideki ustalara sordum, komple zımpara ve vernik işlemi için dünya para istiyorlar. Geçen hafta zaten krank devir sensörü ve sigorta kutusundaki bir oksitlenme yüzünden epey masraf yaptım, şimdi bir de fara o kadar para bayılmak istemiyorum.
Sosyal medyada falan görüyorum, millet eline almış diş macununu ovalayıp duruyor. Sormak istediğim asıl mevzu şu; gerçekten far parlatma diş macunu ile yapılır mı, yoksa bu iş tamamen şehir efsanesi mi? Diş macununun içindeki o pütürlü yapı far camını daha beter çizip geri dönülmez bir hasar bırakır mı? Kimisi parlatır ama 2 hafta sonra daha beter kararır diyor, kimisi de cam gibi olur diye iddia ediyor.
Farın içindeki reflektörlere ya da halojen ampulün verdiği ısıdan dolayı hassaslaşan o plastik aksama bir zararı olur mu merak ediyorum. Bir de bu işlemi yaparsak üzerine koruyucu bir tabaka veya cila sürmek gerekiyor mu? Eğer aranızda daha önce bu yöntemi kendi aracında deneyen varsa, diş macununu nasıl uyguladığını ve kalıcı bir çözüm olup olmadığını anlatabilirse çok sevinirim. Boş yere farı elimize almayalım, malum orijinal far fiyatları ateş pahası olmuş durumda.