Beyler başım dertte, 2016 model 1.6 TDI Highline paket 148 bin kmdeki aracımda bugün durup dururken büyük bir sıkıntı yaşadım. Işıklarda durdum, yeşil yanınca kalkış yapamadım, araba boşa düştü resmen. Ne yaptıysam passat b8 dsg şanzıman vitese geçmiyo yardım bekliyorum. Ekranda şanzıman arızası, aracı P konumunda terk edin uyarısı çıktı ama vites kolunu Nye de alsam Dye de çeksem araba tık demiyor, hareket etmiyor. Alt taraftan böyle garip bir sürtünme sesi gelir gibi oldu sonra tamamen kesti.
Özel servise çekiciyle götürdük, bilgisayara bağlayınca mekatronik basınç tüpü düşük basınç hatası ve mekatronik kartı iletişim arızası verdi. Usta şanzıman beyni revizyon görmeli ya da kart komple değişecek dedi ama fiyatlar uçmuş durumda. Daha önce vites geçişlerinde en ufak bir sarsıntı, vuruntu ya da kaçırma yoktu, bakımlarını da hiç aksatmamıştım. Bir anda böyle küt diye yolda bırakması beni çok şaşırttı. Şanzıman üzerindeki kablo soketlerini kontrol ettirdik, herhangi bir oksitlenme veya kablo kopukluğu da görünmüyor, sigorta kutusundaki ilgili sigortalara da baktık hepsi sağlam.
Aranızda daha önce vites seçim sensörü ya da selenoid valf değişimiyle bu işi ucuza çözen oldu mu? Yoksa direkt mekatronik setini mi değiştirmek zorundayım? Sanayideki usta basınç tüpü gevşemiş veya pleyt çatlamış olabilir dedi ama emin olamadı, açıp bakmamız lazım diyor. Bu passat b8 dsg şanzıman vitese geçmiyo yardım ederseniz, daha önce bu arızayı Ankara veya civarında gerçekten bu işin piri olan, dürüst bir usta tavsiyesi verirseniz çok sevinirim. Masraf çok çıkacak diye korkuyorum, tecrübeli arkadaşlar bir el atsın.