Beyler selam, geçen hafta bizim 2015 model Opel Astra J kasa 1.6 dizel otomatik araçla memleketten dönüyordum. Araba 145 bin kilometrede, daha yeni sanayide krank mili sensörü değişti, bir de akü kutup başlarındaki oksitlenme yüzünden elektrik kesiyordu onu hallettirmiştik. Araba mermi gibi oldu, tık ses gelmiyor derken dün e-devletten bir bildirim düştü. 120lik yolda 134 ile radara girmişiz görünüyor ama işin garibi sisteme giriyorum, ceza tutanağı var fakat ne bir fotoğraf var ne de başka bir kanıt.
Radar cezası geldi ama foto yok itiraz ediyim mi diye kendi kendime sorup duruyorum. Normalde bu işlerde flaş patlar ya da bir şekilde mobil radar aracını görürsün, ben ne yol kenarında araç gördüm ne de bir ışık fark ettim. Acaba bu yeni nesil sistemlerin beyin kısmında mı bir hata var yoksa plakayı mı yanlış okudular emin olamadım. Boş yere devlete para bayılmak da istemiyorum şimdi durduk yere.
Daha önce başına böyle bir iş gelen var mı? Fotoğrafsız ceza iptal olur diyorlar ama sulh ceza hakimliğine gitmeye değer mi yoksa paşa paşa öde erken ödeme indiriminden yararlan mı dersiniz? Aracın bakımlarını yeni bitirmişken, tam her şeyi düzelttik derken üzerine bu masraf hiç iyi gelmedi. Tecrübesi olanlar bir yol gösterirse çok makbule geçer, ona göre yarın adliyenin yolunu tutacağım.