Beyler selam, 2011 model 185.000 km’deki Opel Astra H aracımda bir haftadır anlam veremediğim bir sıkıntı var. Araba benzinde çalışmıyor lpg de çalışıyor, sabahları arabayı bir türlü yerinden oynatamıyorum. Marşa basıyorum, motor dönüyor ama bir türlü ateşleme yapıp almıyor. Ne zaman ki LPG düğmesine basılı tutup sistemi manuel olarak gaza zorluyorum, o zaman araba tek marşta tık diye çalışıyor. Benzin deposu çeyrek deponun üstünde, yani yakıt bitme durumu falan da yok ama ne yaptıysam benzinde tık demedi.
Geçen gün sanayideki bizim ustaya uğradım, yakıt pompası basıncı düşük olabilir veya pompa tamamen gitmiş olabilir dedi. Arka koltuğun oradan dinleyince o meşhur vınlama sesi çok derinden geliyor ama bazen hiç gelmiyor. Acaba yakıt pompası rölesinde mi bir temassızlık var yoksa sigorta kutusunda bir oksitlenme mi oluştu çözemedim. Sigortaları tek tek kontrol ettim ama hepsi sağlam duruyor. Benzin enjektörleri tıkansa bile araba bir şekilde öksürerek çalışır diye biliyorum, benimkinde hiç hayat belirtisi yok.
Ayrıca yolda giderken düğmeden benzine geçiş yapmaya çalıştığımda araba anında yığılıyor, sanki biri arkadan çekiyormuş gibi gaz yemiyor. Krank mili sensörü arızası olsa araç LPGde de sorun çıkarır diye tahmin ediyorum. Bazı yerlerde LPG beyni benzini kesiyor olabilir falan yazmışlar ama emin olamadım. Başına daha önce böyle bir olay gelen ya da çözümünü bilen birisi varsa yardımcı olursa çok sevinirim, sanayiye gitmeden önce bir ön bilgi alalım dedik.