Beyler selam, 2014 model 165.000 kilometredeki Golf 7 aracımda son bir aydır can sıkan bir mevzu var. Sabahları ilk marşa bastığımda, yani motor soğukken gelen şakırtı sesi resmen mahalleyi ayağa kaldırıyor. Araba ısınana kadar, yaklaşık bir 4-5 dakika boyunca sanki kaputun altında bir yerlere metal parçalar çarpıyormuş gibi bir gürültü geliyor. Motor ısısı normale dönünce ses tamamen kesiliyor ve araba saat gibi çalışmaya devam ediyor. Geçen gün bizim buradaki ustaya bıraktım, soğusun öyle bakalım dedi ama o an işleri yoğun olduğu için üstünkörü baktı ve iticilerden (lifterlerden) olabileceğini söyledi.
Birkaç farklı yere daha sordum, birisi eksantrik zincir gergisi boşluk yapmış olabilir, yağ basıncı dolana kadar ses yapar dedi. Bir diğeri ise VVT valfi ya da yağ pompasından şüphelendi. Yağını ve filtrelerini daha yeni, 3 bin km önce değiştirdim, kaliteli tam sentetik yağ kullandım ama bu ses kesilmedi. Bilgisayara bağlattığımızda herhangi bir arıza kaydı çıkmıyor, sensörler ve beyin temiz görünüyor. Hatta acaba yağ müşüründe bir oksitlenme mi var diye baktırdım ama orada da bir sıkıntı bulamadık.
Daha önce bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu durum kronik bir yağlama sorunu mu yoksa yakın zamanda eksantrik mili veya zincir seti elimize mi tutuşturulur? Boş yere komple motoru açtırmak istemiyorum, nokta atışı şu parçaya baktır diyebileceğiniz bir yer var mıdır? Özellikle TSI motor tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim.