Beyler başım 2012 model 215 bindeki Jetta ile dertte, bir haftadır sabahları kumandaya basıyorum tık yok. Kapıların mandalları hiç oynamıyor, resmen arabanın etrafında dört dönüyorum kapıları açmak için. Elle anahtarı takıp çevirince sadece şoför tarafı açılıyor, diğer üç kapı kilitli kalıyor. İçerideki kilit düğmesine basınca torpidonun oralardan bir röle sesi geliyor ama merkezi kilit kapıları açmıyor, öylece kalıyor. Bazen şans eseri açılıyor, bazen kumanda hiç görmüyor, bagaj kapağı bile bazen kilitli kalıyor.
Dün bizim sanayideki elektrikçiye uğradım, adam abi bu kronik, konfor beyni su almış olabilir ya da içindeki lehimler atmıştır dedi. Sigorta panosu üzerindeki ilgili sigortaları tek tek kontrol ettik, herhangi bir patlak çatlak görünmüyor. Kapı döşemesini söküp kilit motoru üzerindeki soketlere baktık, hafif bir oksitlenme vardı, balata spreyiyle temizleyip geri taktık ama sonuç yine hüsran. Usta kilit motorunun içindeki dişlilerden veya kömürlerden de şüphelendi ama dört kapının birden aynı anda sapıtması bana çok mantıklı gelmedi.
Aranızda daha önce bu tarz bir durum yaşayan, özellikle bu konfor modülü tamiriyle uğraşan var mı? Kapı körüğünün içinden geçen kablo demetinde kopukluk olması bu kadar genel bir arızaya sebep olur mu yoksa direkt beyin mi arızalıdır? Servis komple kilit mekanizması ve beyin değişimi diyor, dünya para istiyorlar. Çıkma parça baksam direkt tak-çalıştır mı oluyor yoksa beyne yeniden kodlama falan mı yapmak lazım? Resmen arabaya binmek zulüm oldu, bir el atın şu işe.