Beyler selam, 2014 model 165 bin kmdeki Megane 3 aracımın silecekleri son yağmurlarda iyice sapıtmaya başladı. Camı silmekten ziyade resmen çamuru sıvıyor, görüşü sıfıra indiriyor. Geçen akşam silecekleri çalıştırdığımda gıcırtı sesi gelince bir bakayım dedim, silecek lastikleri güneşten mi artık sıcaktan mı bilinmez, odun gibi sertleşmiş. Silecek suyunu fışkırtan fıskiye motorunda bir sıkıntı yok, basınçlı geliyor ama lastikler yüzeye tam basmıyor. Acaba silecek kolu içindeki yayda bir gevşeme mi var yoksa sadece lastik mi bitti tam emin olamadım.
Bizim buradaki parçacıya uğradım, abi silecek lastiği değişimi nasıl yapılır diye bakarsan kendin takarsın, set halinde almana gerek yok dedi ama ben söküp takarken şu tırnaklı kısımları kırmaktan korkuyorum. Sileceklerin bağlandığı o metal kanca kısmında hafiften bir oksitlenme de gözüme çarptı. Acaba oraya biraz WD40 mı sıksam yoksa direkt zorlayıp mı çıkarsam bilemedim. Bir de bu araçlarda yağmur sensörü olduğu için silecekleri servis moduna almadan kurcalamak beyin sistemine ya da sigorta kutusuna bir zarar verir mi?
Daha önce bu kasa Meganeda veya benzer bir araçta bu işlemi yapan var mı? Silecek lastiği değişimi nasıl yapılır konusunda püf noktası bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Özellikle o plastik kilit mekanizmasını zarar vermeden nasıl boşa çıkarırız? Servise gidip basit bir lastik değişimi için bir ton işçilik bayılmak istemiyorum ama elimizde kalmasın şimdi kollar. Şimdiden eyvallah.