2016 model 145 bin kilometredeki Passat B8 aracımda yaklaşık bir haftadır ciddi bir can sıkıntısı yaşıyorum. Arabayı geri vitese taktığım an multimedya ekranında görüntü gelmesi gerekirken ekran bir anda kilitleniyor ve geri görüş kamerası mavi ekran hatası ile karşı karşıya kalıyorum. İlk başlarda görüntü arada bir karıncalanıp geliyordu, bagaj kapağını açıp kapatınca düzeliyor gibiydi ama artık tamamen gitti. Park sensörleri arkadaki engeli algılayıp ötüyor ama ekranda o kılavuz çizgilerini veya arkayı göremiyorum, ekran masmavi kalıyor.
Dün bizim buradaki sanayide elektrikçi bir arkadaşa uğradım, bagaj kapağının içindeki döşemeyi söküp bağlantılara baktık. Kameraya giden kablo demeti üzerinde herhangi bir kopukluk gözükmüyor ama bağlantı soketlerinde hafif bir oksitlenme fark ettik. Kontak spreyiyle temizleyip geri taktık, hatta sigorta paneli üzerinden kameranın bağlı olduğu sigortayı da kontrol ettik ama sonuç yine hüsran. Usta, sorunun kamera lensinin içindeki sensörden ya da doğrudan multimedya beyni üzerindeki bir video sinyal giriş hatasından kaynaklanabileceğini söylüyor.
Daha önce bu tarz bir geri görüş kamerası mavi ekran hatası yaşayan, modül değiştiren ya da kablo tamiriyle işi çözen var mı? Servis komple kamera ünitesinin değişmesi gerektiğini, tamirinin olmadığını söyleyip dünya para istedi. Dışarıda bu işin piridir dediğiniz, özellikle VW grubuna bakan bir yer varsa önerilerinize açığım. Yazılımsal bir güncelleme mi lazım yoksa kameranın içindeki o elektronik kart mı yandı bir türlü emin olamıyoruz. Benzer sorunla karşılaşanlar tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer.