Beyler selam, bizim emektar 2012 model Volkswagen Passat 1.6 TDI Highline son birkaç haftadır iyice canımı sıkmaya başladı. Araç şu an tam 195.000 kilometrede. Özellikle şehir içi trafikte dur-kalk yaparken veya yokuş yukarı ivmelenmek istediğimde bariz bir egzozdan siyah duman atması ve çekiş düşüklüğü sorunuyla karşı karşıyayım. Gaza asıldığım zaman arkada resmen kara bir bulut bırakıyor, dikiz aynasından arkadaki arabayı göremiyorum. Eskiden koltuğa yapıştıran araba şimdi sanki arkasında 2 ton yük varmış gibi hantal hareket ediyor ve devirlenmekte çok zorlanıyor.
Geçen gün bizim buralardaki özel servise götürdüm, usta bilgisayara bağladı ama kalıcı bir arıza kodu düşmemiş. EGR valfi kurum bağlamış olabilir dediler, söküp temizledik ama sorun hala devam ediyor. Bir de turbo basınç sensörü verilerini kontrol ettiler, değerler bir inip bir çıkıyor. Usta enjektörlerin işemesinden veya intercooler hortumundaki bir çatlaktan şüpheleniyor ama tam noktayı koyamadı. Boş yere hava akış metresini veya pahalı sensörleri değiştirmek istemiyorum. Aranızda benzer kmlerde bu sorunu yaşayan, mazot pompasından veya beyin yazılımından kaynaklı böyle bir durumla karşılaşan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum, masraf büyümeden çözmem lazım.