2012 model 1.6 motor Chevrolet Cruze aracım şu an 148 bin kilometrede. Yaklaşık iki yıldır LPG’li kullanıyorum ama son bir aydır araba iyice sapıtmaya başladı. Özellikle sabahları soğuk motorda rölanti bir türlü sabitlenmiyor, sanki motor yerinden fırlayacak gibi titriyor. Yokuşlarda çekişten aşırı düştü, gaza basıyorum devir yükseliyor ama araba gitmiyor. Bilgisayara bağlattığımda başta oksijen sensörü ve ateşleme bobini hatası verdi ama onları değiştirmemize rağmen sorun düzelmedi. En son usta kompresör testi yaptı ve 3. silindirin değerleri çok düşük çıktı; büyük ihtimalle subaplar erimiş, kapak açılacak dedi.
Bizim bu arabaların kronik magnezyum subap sorunu malum, usta hazır açmışken bir daha uğraşmamak için çelik olanlarla değiştirelim diyor. Ancak güncel parça fiyatlarından dolayı kafam çok karışık. Şu an sanayide Chevrolet Cruze çelik subap maliyeti işçilik ve diğer yan parçalarla birlikte ortalama ne kadar tutuyor? Sadece subaplarla bitmiyor; conta takımı, kapak taşlama, hatta VVT valfi ve krank devir sensörü gibi parçaların da kontrol edilmesi gerekiyormuş.
Daha önce bu işlemi yaptıran veya yakın zamanda fiyat alan var mı? Triger setini de bu aşamada değiştirmek mantıklı mı yoksa masrafı çok mu katlar? Ankara veya İstanbul tarafında bu işin kurdu olmuş, motoru elimize vermeyecek sağlam bir usta tavsiyesine de ihtiyacım var. Araba şu an resmen gaz yemiyor, yolda kalmaktan korkuyorum.
ID 2