Beyler benim 2015 model 142 bin kilometredeki Golf 7 1.6 TDI aracımda bir süredir ciddi bir Volkswagen DSG şanzıman titreme sorunu başladı. Özellikle trafikte dur kalk yaparken, araç 1den 2ye geçerken sanki alt takımdan biri arabayı sallıyormuş gibi bir silkeleme yapıyor. Soğukken pek belli etmiyor ama şanzıman yağı biraz ısınınca, özellikle yokuş kalkışlarda araba resmen can çekişiyor. Geçen gün bizim buradaki sanayide şanzımancıya gösterdim, bilgisayara bağladılar ama herhangi bir arıza kodu vermedi.
Usta mekatronik beyin üzerindeki selenoid valf grubunun tıkanmış olabileceğini ya da basınç tüpünde bir kaçak olabileceğini söyledi. Hatta vites geçişlerindeki bu dengesizlik yüzünden kavrama setinin de ömrünü tamamlamak üzere olduğunu iddia etti. Daha önce başına gelen var mı? Çünkü mekatronik kartı oksitlenme yapmış olabilir diyen de var, sadece yazılımla düzelir diyen de var. Vites topuzunun oradan bazen çıt diye bir ses de geliyor, acaba bu durum tamamen mekanik mi yoksa elektronik bir sensör hatası mı bir türlü çözemedim.
Şu an aracın vites geçişleri bazen çok sarsıntılı, bazen de hiç sorun yokmuş gibi davranıyor. Eğer bu Volkswagen DSG şanzıman titreme sorunu ileride başıma daha büyük işler açacaksa (komple şanzıman indirmek gibi) şimdiden müdahale ettirmek istiyorum. Yetkili servis sadece iyi niyet garantisi diyor ama çıkardıkları rakamlar çok uçuk. Aranızda bu mekatronik içindeki valf değişimini yaptıran veya basınç tüpünü güçlendirilmiş olanla değiştiren var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer, arabadan soğumak üzereyim.