Beyler selam, 2015 model Opel Astra J 1.4 Turbo aracım var, şu an 142 bin kilometrede. Son bir aydır araba iyice canımı sıkmaya başladı. Sabahları ilk çalıştırmada bir şey yok ama motor ısınınca, kırmızı ışıkta durduğumda devir saati bir aşağı bir yukarı oynamaya başlıyor. Resmen rölantide titreme ve dalgalanma sorunu yaşıyorum, araba sanki stop edecekmiş gibi silkeleniyor. Klimayı açtığımda ise bu durum iyice çekilmez bir hal alıyor, direksiyon resmen elimde titriyor.
Geçen hafta sanayiye bizim ustaya götürdüm, bilgisayara bağladık ama ekranda net bir arıza kodu düşmedi. Usta boğaz kelebeği kirlenmiştir dedi, güzelce temizledik, adaptasyon falan yaptık ama nafile. Bujileri ve ateşleme bobinini de orijinaliyle değiştirdik, sarsıntı biraz azaldı gibi oldu ama o devirdeki oynama hala devam ediyor. Şimdi başka bir usta MAF sensörü ya da EGR valfi kurum bağlamış olabilir diyor ama her kafadan bir ses çıkıyor, boş yere deneme yanılma yoluyla parça değiştirmek istemiyorum.
Daha önce başına benzer bir durum gelen var mı? Özellikle bu rölantide titreme ve dalgalanma sorunu için vakum kaçağı ya da oksijen sensörü (lambda) arızası diyenler de var. Araba yolda giderken canavar gibi, çekişinde hiçbir problem yok ama ışıklarda durunca sapıtıyor. Motor tesisatında bir oksitlenme ya da temassızlık mı var acaba diye düşünmeye başladım. Çözüm önerisi olan varsa hayrına bir yol göstersin, sanayide perişan olduk.