Beyler selam, 2014 model 185 binde bir Passat B7 Comfortline aracım var. Geçen akşam iş dönüşü çevre yolunda giderken kadranda lastik basınç sensörü uyarısı yandı. Sağa çekip kontrol ettim, sol arka lastiğe vida girmiş yavaş yavaş iniyor. Hemen bagajı boşaltıp stepneyi çıkarayım dedim ama stepneyi elime bir aldım, o da resmen hamur gibi olmuş, havası iyice inmiş. Stepne havuzu tarafında da hafif bir nemlenme olmuş, galiba sibop iğnesi kısmında ufak bir oksitlenme ya da korozyon var, o yüzden içindeki havayı zamanla salmış.
Mecbur yakındaki bir petrole kadar tıngır mıngır gidip hava bastım ama kafam çok karıştı. Bizim bu araçlardaki lastiklerin normal basıncı belli ama yedek lastik bagajda beklediği için basıncı kaçta tutmak lazım emin olamadım. İnternette bazı forumlarda 40 bas diyen var, bazıları 50-60 PSI basılmalı diyor. Özellikle bu stepne lastik hava basıncı kaç olmalı sorusunun net bir cevabını bulamadım. Lastiğin yanağındaki yazılar da aşınmış, tam okunmuyor. Benim stepne öyle ince donut dedikleri tip de değil, bildiğin tam boy jant lastik ama yine de bekledikçe basınç kaybettiği için yüksek mi basmak gerekiyor?
Daha önce başıma gelmediği için pek önemsememiştim ama yolda kalınca işin rengi değişti. Bagaj kapağındaki etikete baktım orada sadece yüklü ve yüksüz değerler var, yedek lastik için ayrı bir ibare göremedim. Aranızda tecrübeli olanlar varsa, bu stepne lastik hava basıncı kaç olmalı konusunda yardımcı olursa sevinirim. Bir de bu sibop iğnesi tarafındaki oksitlenme için herhangi bir sprey falan mı sıkmak lazım yoksa direkt sibobu komple değiştirmek mi gerekir? Yolda kalsak rezillik, şimdiden vereceğiniz cevaplar için eyvallah.