Beyler bıktım bu arabanın nazından niyazından artık. 2014 model 165 bin kmdeki Golf 7 aracım son iki aydır beni sanayiden çıkartmaz oldu. Geçen hafta yolda giderken şanzıman arıza lambası yaktı, araba bir anda koruma moduna geçti. Ustaya götürdüm, şanzıman beyni yani mekatronik gitmiş dediler. İçindeki selenoid valf grubunda da sıkıntı varmış, basınç kaçırıyormuş. Tamir ettirdik, dünya kadar para bayıldık; iki gün sonra bu sefer de eksantrik mili sensörü arıza verdi. Kablo soketlerinde oksitlenme mi var, temassızlık mı var çözemedik bir türlü. Bir yeri yapıyoruz öbür tarafı patlıyor, Alman grubunun masrafı ve sürprizleri bitmiyor.
Artık bu masraflardan ve belirsizlikten yaka silktim, arabayı ilana koydum. Satıp daha sorunsuz, sanayi yüzü göstermeyecek bir Japona geçeyim diyorum. Ama herkesin kafası karışık, benim de öyle. Şimdi sormak istediğim asıl mesele şu; uzun vadede hangisi daha az üzer, Honda Civic mi Toyota Corolla mı daha mantıklı bir tercih olur? Civicin sürüşü, duruşu güzel diyorlar ama Corollanın da sağlamlığı, yürüyeni meşhur. Bu Japonların CVT şanzımanlarında da benim şu an yaşadığım beyin ve valf arızalarını yaşar mıyız, yoksa kafam rahat mı olur?
Şöyle 2018-2020 model arası, düşük kilometreli bir şey bakıyorum. LPG uyumu, yakıt tüketimi ve en önemlisi kronik sorunsuzluk açısından tecrübesi olanlar bir el atsın. Artık sadece bakımını yapıp binmek istiyorum, sanayide usta peşinde koşacak vaktim kalmadı. İkinci el piyasası hangisinin daha canlı, yarın öbür gün satmak istesem hangisi daha hızlı gider? Bu yeni nesil 1.6 atmosferik motorlarda sensör arızası veya kronik elektronik sıkıntılarla karşılaşan var mı? Şimdiden fikir veren herkese teşekkürler.