Beyler selam, elimde 2015 model Ford Focus 1.6 TDCI var, araç şu an 185 bin kilometrede. Geçen hafta yokuş yukarı çıkarken araba birden motor arızası uyarısı verdi ve çekişten ciddi şekilde düştü. Sanayiye gittim, bilgisayara bağladık; EGR valfi ve MAP sensörü kirlenmiş dediler. Ustalar temizlik yaptı, biraz düzelir gibi oldu ama hala rölantide bir titreme ve sabahları geç çalışma sorunu yaşıyorum. Özellikle yakıt seçimi konusunda kafam çok karışık, bu arızaların yakıt kalitesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Eskiden beri hep aynı yerden alıyordum ama bu son olaydan sonra yakıtın temizliğinden şüphelenmeye başladım. Enjektörlerin püskürtme değerlerini kontrol ettirdiğimde usta yakıtın kalitesi düşük, kurum yapmış dedi. Oksijen sensörü de değerleri bir garip gösteriyor, sanki karışımı ayarlayamıyor gibi. Bu aralar herkes farklı bir şey söylüyor; kimisi Opetin menzili uzun diyor, kimisi Shellin V-Power serisi motoru temizliyor, kurumları söküyor diyor.
Şimdi ben bu arabanın yakıt sistemini ve beyin verilerini düzene sokmak için hangi istasyona yönelmeliyim? Sizce Shel mi Opet mi hangi mazot daha iyi? Özellikle Euro 5 motorlarda hangisi enjektörleri daha az yorar ve yakıt filtresini daha geç tıkatır? Daha önce benzer bir arıza yaşayıp yakıt markası değiştirince düzelme gören var mı aranızda? Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum, boşuna enjektör revizyonuna girmeyelim durduk yere.