Beyler selam, sabah işe gitmek için 2016 model 145 bin kilometredeki Passat B8 aracımın başına geçtim, marşa bastım ama ekranda vites göstergesi yanıp sönmeye başladı. Arabayı ne Rye ne Dye takabiliyorum, kol sanki kilitlenmiş gibi hareket etse de geçmiyor. Daha önce vites geçişlerinde hafiften bir sarsıntı yapıyordu ama dün akşam hiçbir şey yokken park ettiğim araba sabah bu hale gelmiş. Sanayideki tanıdık ustayı aradım, mekatronik basınç tüpü gevşemiş olabilir veya vites pozisyon sensörü arızalanmıştır dedi ama net bir şey söyleyemedi. Passat b8 dsg şanzıman vitese geçmiyo yardım diye sağa sola sordum, kimisi akü zayıfsa yapar diyor kimisi şanzıman beyni gitmiştir diyor.
İşin kötüsü araba şu an olduğu yerde çakıldı kaldı, çekici çağırmadan önce sigorta kutusunu falan kontrol ettim ama görünürde bir şey yok. Soketlerde oksitlenme falan olabilir mi diye düşündüm ama elimden pek bir şey gelmiyor. Daha önce başına böyle bir durum gelen, ekranda şanzıman hatası uyarısı alıp da sorunu ucuza çözen var mı? Yoksa direkt mekatronik revizyonuna mı girmemiz gerekecek? Masraf çok çıkar mı, bu işin ehli, bizi kazıklamayacak DSG uzmanı usta tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen, moralim çok bozuk.