Beyler selam, 2014 model 1.6 TDI Golf 7 aracım var, şu an 185 bin kilometrede. Geçen gün sağanak yağmurda bir su birikintisinden sertçe geçtikten sonra arabanın içinde garip garip elektrik sorunları baş gösterdi. Önce çakmaklık gitti, telefon şarj etmiyor. Ardından korna bir çalıyor bir çalmıyor derken iyice kafayı yedirtti. Sanayiye gittim, bizim tanıdık elektrikçi abi bir kontrol edelim ama şema lazım dedi. Sigorta kutusunun kapağını bir açtık ki içindeki o yönlendirici etiket aşınmış, hiçbir şey okunmuyor. Adam el yordamıyla kontrol kalemiyle bakarken iyice devreyi karıştırmayalım diye dokundurtmadım. Şimdi bana acil bu kasanın sigorta kutusu şeması ve anlamları lazım ki hangi amperlik sigorta nereye giriyor, hangisi korna hangisi iç aydınlatma net görebilelim.
İşin aslı, bilgisayara bağladığımızda ABS sensörü ve konfor beyni ile ilgili iletişim hatası da düşüyor ekrana. Ben bu işin altından bir oksitlenme çıkacak diye çok korkuyorum çünkü su birikintisine girdiğimden beri bu sıkıntılar kesilmedi. Ustaya kalsa direkt tesisatı söküp bakacak ama ben önce sigortaları bir tek tek yenileyip denemekten yanayım. Elinde bu araç için güncel, Türkçe sigorta kutusu şeması ve anlamları olan varsa, hangi sigortanın hangi donanıma ait olduğunu gösteren bir tablo paylaşabilir mi? Şemayı çözemezsek işimiz yaş, durduk yere koca beyni yakmayalım sanayideki usta hataları yüzünden. Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.