Selamlar, başıma bela olan bir durum var, ne yaptıysam bir türlü işin içinden çıkamadım. Elimde 2012 model 185.000 kilometrede bir Golf 1.4 TSI var, bakımlarını da aksatmam ama son zamanlarda canımı çok sıkmaya başladı. Özellikle uzun yola çıktığımda veya şehir içinde üçüncü viteste tam hızlanmaya çalıştığımda araba resmen bayılıyor. Araç seyir halindeyken bi anda gaz kesiyor neden bunu yapar diye kime sorsam farklı bir şey söylüyor. Gaz yemiş gibi yapıyor ama devir saati yükselmiyor, sanki yakıtı birisi o an kesiyor gibi arkadan birisi arabayı tutuyor.
Geçenlerde bizim sanayideki ustaya uğradım, arıza tespit cihazına bağladık. Turbo basınç valfi ile alakalı bir arıza kodu düştüğünü gördük ama usta abi sileriz geçer, anlık yapmıştır, belki yakıttan olmuştur dedi. Hatayı sildik, iki gün gerçekten düzeldi gibi oldu ama dün akşam çevre yolunda 100-110 arası giderken yine aynı şeyi yaptı. Gaz pedalına basıyorum, araba tınlamıyor bile. Kenara çekip stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor ama bir süre sonra yine tekrarlıyor. Krank mili sensörü mü gidik yoksa yakıt pompasının basıncı mı düştü anlamadım.
Ayrıca bazen rölantideyken de ufak bir titreme yapmaya başladı. Araba soğukken değil de motor ısındıktan sonra bu sorun daha belirginleşiyor. Araç beyninde (ECU) bir yazılım hatası ya da tesisatın bir yerinde oksitlenme mi var diye şüpheleniyorum ama tam nokta atışı yapamadık. Boğaz kelebeğini de yeni temizletmiştim. Başına daha önce böyle bir şey gelen, şuna bakmadan masrafa girme diyecek birisi var mı? Sanayiye gidip her sensörü tek tek değiştirmek istemiyorum, cüzdanı orada bırakmayalım boş yere.